"NEW DIMENSIONS AND DIRECTIONS IN ENGINEERING EDUCATION" SEMİNERİ

Üniversitemizin değerli akademik personeli,

Kanada/Ontario Teknoloji Enstitüsü, Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Dekanı Prof. Dr. Sidhu TARLOCHAN 05.12.2019 / Perşembe günü İÜC. Mühendislik Fakültesi Dekanlığı’na ziyaret düzenleyecektir.

Aynı gün, Prof. Dr. Tarlochan’ın saat 13:45’te Ali Rıza Berkem Konferans salonunda personelimize vereceği seminere katılım Üniversitemiz adına oldukça önemli olup, Üniversitemizin tüm akademik personeli bu seminere davetlidir.

Seminer, yurtdışı burs faaliyetlerine katılmak ve bu amaçla bağlantılarını geliştirmek isteyen tüm lisansüstü öğrencilerimize de açıktır.

Organizasyon:     İÜC. Çevre ve Yer Bilimleri Uygulama Merkezi

Doç. Dr. Atakan ÖNGEN-Merkez Müdürü

Seminer Başlığı: “NEW DIMENSIONS AND DIRECTIONS IN ENGINEERING EDUCATION”

Seminer süresi: 45dk. sunum + 15dk. soru cevap

Prof. SIDHU, Tarlochan S.

•    Professor & Chair , Department of Electrical and Computer Engineering,

NSERC/Hydro One Networks Senior Industrial Research Chair (IRC) in Power Systems Engineering

•    The University of Western Ontario, London, Ontario, CANADA, N6A 5B9

Adjunct Professor, Department of Electrical and Computer Engineering University of Waterloo, Waterloo, ON, CANADA

Biography:

Tarlochan Sidhu received his Ph.D. degree from the University of Saskatchewan, Canada. From July 1990 to June 2002, he was with the Department of Electrical Engineering, University of Saskatchewan, Canada where he served as Professor and Graduate Chairman of the Department. From 2002-2011, he was Professor and Chair of the Electrical and Computer Engineering Department at the University of Western Ontario, Canada. He also held the NSERC/Hydro One Networks Senior Industrial Research Chair in Power Systems Engineering. Effective January 2012, Dr. Sidhu is with Ontario Tech University, Canada as the Dean of the Faculty of Engineering and Applied Science.

Dr. Sidhu is the Founding Editor-in-Chief of the International Journal of Emerging Electric Power Systems published by De Gruyter(Germany). He has served as Editor, IEEE Transactions on Power Delivery (2001-2012), Member of Editorial Board, Electric Power Components and Systems (published by Taylor and Francis), Member of Editorial Board, Electric Power Systems Research (published by Elsevier) and as Member of Editorial Board, IEEE Power Engineering Letters. Dr. Sidhu is a Fellow of the Institution of Engineers (India), a Fellow of the Institution of Engineering & Technology (U.K), a Fellow of the Institute of Electrical and Electronics Engineers (USA) and a Fellow of the Canadian Academy of Engineering. He is also a Registered Professional Engineer in the Province of Ontario and a Chartered Engineer in the U.K.