Makarna Köprü Yarışması

Üniversitemiz İnşaat Mühendisliği Bölümü bünyesinde faaliyet gösteren İnşaat Kulübü tarafından yaklaşık 10 yıldan bu yana geleneksel olarak düzenlenen Makarna Köprü Yarışması, öğrencilerimizin lisans eğitimleri süresince derslerde edindikleri teoriği pratiğe dökme şansı veren, belirli bir problem üzerinde özgün araştırma yapmalarını ve estetik bakış açısı kazanmalarını sağlayan bir etkinliktir. Ayrıca tüm aşamaları öğrenciler tarafından geliştirilen köprülerin yük altındaki davranışlarını izleyerek öğrencilere tasarım davranış bilgisi kazandırılması amaçlanmaktadır.

Yarışmaya bu yıl farklı sınıf düzeylerindeki öğrencilerin oluşturduğu 10 takım katılacak olup; ekipler kendilerine verilen makarna ve silikon malzemeleriyle yaklaşık 4 saatlik süre içerisinde hayallerindeki köprüyü yapacaklar. Verilen süre sonunda yapılan modellerin testleri gerçekleştirilecek. En az ağırlığa sahip olup, en fazla yük taşıyan köprü birinci olacak.

Yaklaşan Etkinlikler

Makarna Köprü Yarışması